20
Nis 2016
ÇEVRECİ KAHRAMANLAR KARBON ZİRVESİNDE YARIŞTI

Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından, Uluslararası Emisyon Ticareti Derneği (IETA), İTÜ Arı Teknokent ve İTÜNOVA TTO desteğiyle düzenlenen 3. Karbon Zirvesi, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Ayazağa Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

karbon_zirvesi_panelistler

 

Zirvede küresel ısınma konusunda Türkiye’nin nasıl bir yol alacağı, Paris İklim Anlaşması’nın kararlarının Türkiye’de nasıl uygulanacağı, iklim finansmanı, Türkiye için yeşil büyüme önerileri gibi birçok konu ele alındı.

karbon_zirvesi_itugvo gosteri

 

Karbon emisyonlarını azaltan kurum ve kuruluşların ‘Düşük Karbon Kahramanları’ unvanıyla ödüllendirildiği zirvede, İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Dr. Sedat Üründül Anaokulu öğrencisi minikler de Küçük Karbon Kahramanları etkinliğiyle küresel ısınmaya dikkat çekti.

 

Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca: İklim Mültecisi Olmayalım

karbon_zirvesi_ rektorumuz
 

Zirvenin açılışında konuşan rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, insanoğlunun iklim mültecisi konumuna düşmemek için doğaya uyum sağlaması gerektiğini söyledi. İTÜ Öğretim Üyesi ve Sürdürebilir Üretim ve Tüketim Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu da yaptığı konuşmada iklim değişikliğiyle mücadele için kişi ve kurumların sürdürülebilir yaşam kültürüyle ilerleyebileceklerini belirtti.

karbon_zirvesi_ filiz karaosmanoglu

Şirketler Düşük Karbon Kahramanı Olmak İçin Yarıştı

Türkiye’den ve yurt dışından katılan 58 projenin değerlendirildiği zirvede başarılarıyla dikkat çeken 19 şirket, kurum ve kişi Düşük Karbon Kahramanı ödülünü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk’ün elinden aldı.

Düşük Karbon Kahramanı ödülü kazananlar:

İzaydaş
Körfez Enerji
Hexagon Katı Atık Yönetimi
DB Tarımsal Enerji
Borusan EnBW Enerji
Balabanlı Rüzgar Enerji Santrali
Türk Hava Yolları
Zorlu Enerji Grubu
Akçansa
Esan Eczacıbaşı
Enat Endüstriyel Ağaç
Dow Türkiye
Green Chemicals
Garanti Bankası
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası
Uluslararası Temiz Enerji Ortaklık Vakfı İklim Teknolojisi Merkezi
Rutgers EcoComplex
Dr. Seyed Shariatipour