16
Eki 2018
Mezunumuz Elif Güngör Reis’e En İyi Akademik Patent Ödülü

2007 yılı Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü mezunumuz Elif Güngör Reis, “Yumurta Kabuğundan Doğal Antibakteriyel Eldesi” adlı projesiyle Dünya Fikri Mülkiyet Hakları Derneği tarafından “En İyi Akademik Patent Ödülü”ne değer görüldü.

en_iyi_akademik_patent_2018 (1)

Maden Fakültesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü mezunumuz Elif Güngör Reis akademik çalışmalarıyla ödüle değer görüldü. Dünya Fikri Mülkiyet Hakları Derneği tarafından ISIF’18 kapsamında düzenlenen ödül töreninde mezunumuz Reis, çalışmasıyla “En İyi Akademik Patent Ödülü”nü kazandı. Bu ödüle değer görülmenin mutluluğunu yaşayan mezunumuz, “İTÜNOVA Teknoloji Transfer Ofisi’nin desteğiyle bu alanda bir ilki başardık. Bu ödüle değer görülmek gurur verici. Bu süreçte İTÜNOVA dünya genelinde firmamıza sponsor oldu. İTÜ, ailesine teşekkür ederim. Çok mutluyum. “diye konuştu.

Bir ilki gerçekleştirdik

Elif Güngör Reis, çalışması hakkında şunları söyledi: ”Yumurta Kabuğundan Doğal Antibakteriyel Eldesi adını verdiğimiz proje ile geliştirdiğimiz ürünü yumurta kabuğuna hiçbir kimyasal eklemeden elde ediyoruz. Bu çalışmamızla Türkiye’de bir ilke imza attık. Yaklaşık 10 firmada Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor. Ürün yelpazemizi stratejik birlikteliklerle genişletmek istiyoruz.” Türkiye’nin gıda kimyasallarında dışa bağımlı olduğunu aktaran Reis ülkemiz Uzakdoğu’dan bu ürünleri ithal ederken Uzakdoğu’ya ilk ihracatlarını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Ürünümüzün yan etkisi yok

Ürünün yan etkisinin bulunmadığını vurgulayan Reis,"Koruyucu kimyasallar pek çok yan etkiye sahip iken bizim ürünümüz doğal, hiçbir yan etkisi yok. Sadece koruma özelliği var. İçine katıldığı ürünü 2 yıl koruyabiliyor. Ürünümüz yumurta kabuğunun saflaştırılmış, üzerine mühendislik konulmuş hali. “diyerek sözlerini noktaladı.
Mezunumuz Elif Güngör Reis’i İTÜ ailesi olarak tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

en_iyi_akademik_patent_2018 (3)

Elif Güngör Reis Kimdir

Elif Güngör Reis, 1985 İstanbul doğdu. 2007 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Halen aynı bölümde doktora öğrenimi devam eden Elif Güngör Reis, gıda katkı maddeleri satışına başladı. 2011 yılında Türkiye ve dünyada ilk olan Yumurta Kabuğundan doğal gıda koruyucusu geliştirerek Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Teknogirişim Sermaye desteğini aldı. 2013 yılında aynı konuyla ilgili Tübitak Teydeb projesi yürüten ve 2014 yılında İTÜ Çekirdekten ödül alan Reis, hali hazırda sektördeki yerli ve zararsız raf ömrü uzatıcısı üreten tek üretici olma özelliği taşıyor.